lørdag den 15. december 2012

Bevæbnet med kærlighed

Der skal et eller andet til at overkomme det smertefulde tab af sine nærmeste. Kan slet ikke forestille mig, hvordan det må være at miste tre døtre på én gang. Det sker, blandt mange andre ting, midt i den israelsk-palæstinensiske konflikt, der tilsyneladende blot fortsætter og ingen ende vil tage.

Den gode doktor siger: " ...the past is there to learn from it." Der er vel næppe andet at gøre end at tage ved lære og begive sig fremad i en bevægelse for fornyelse og kærlighed. En imponerende personlighed. 

Voldsomme konflikter fremkalder det værste og det bedste i mennesker. En syrisk læge blev for nylig spurgt hvorfor han risikerende livet ved at arbejde i et intermistisk felthospital midt i den syriske borgerkrig, han rystede på hovedet, mens han blot sagde: "Humanity above all this". 

Det er vidnesbyrd som disse der overbeviser mig om at der er håb for menneskeheden. Der er noget vi godt kan - på trods af alt det vi ikke kan. Det kniber med at holde enderne sammen, men så længe der er vilje og mod til kærlighed, så længe vil den menneskelige faktor have sin betydning. At tage ansvar og tage til genmæle på fredelig vis. 


#Her indsat FB Like Button Info
#Her slutter indsat FB Like Button Info